Slowakije Winter

Slowakije is nog steeds een relatief onontdekt vakantieland voor West-Europeanen. Daarom zijn er nog onherbergzame natuurgebieden te vinden, waar de bruine beer, de lynx en de wolf nog in het wild leven. Slowakije is een land waar U nog ongestoord kunt genieten tegen een redelijke prijs.

Onze avontuurlijke, actieve winterreizen vinden voornamelijk plaats in het mooiste natuurgebied van Slowakije, het Tatra-gebergte.

Lage Tatra
De Lage Tatra is een door Unesco beschermd gebied. Het gebied kenmerkt zich door de schilderachtige dalen van de rivieren Vah en Hron. Een paradijs voor de (winter)sport- en natuurliefhebbers. De hoogste berg is de Dumbier. Maar ook de top van de berg Chopok is een bezoek waard. Van hieruit heeft U een fantastisch uitzicht over de Lage Tatra en kunt U bij helder weer de scherpe toppen van de Hoge Tatra zien liggen.

Hoge Tatra
De Hoge Tatra is het kleinste hoog-gebergte ter wereld. Binnen "slechts" 240 km2 vindt je bossen, grillige rotsen, dalen en watervallen, waardoor het gebied uitstekend geschikt is voor veel klim-, ski- en wandelavontuur.
Aan de westkant ligt het gebergte dat de West- Tatra genoemd wordt en aan de oostkant de Belaer Tatra. In het midden ligt de Hoge Tatra. Samen vormen ze het Nationaal Park.
De hoogste top is de Gerlachovský stit (2655m). Erg mooi zijn de meer dan 85 bergmeren en de diverse watervallen.

Meer informatie over het land Slowakije kunt U vinden op www.slowakije.net

Klik hier voor een Data Overzicht van al onze Wintertochten!

 

avontuurlijke reizen
Slowakije

fotoreportage

Buitensport Twente Minicamping - Erve Henderiks Hoeve
vormgeving: Wil Kassenberg - bouw: Notenboom IT